ANALIZA I REVIZIJA

Vrijeme je da poslovni procese vezane za IT u organizaciji uredno posložite u skladu s vodećim preporukama i standardima. Vrijeme je za analizu i optimizaciju poslovnih procesa.

Snimke postojećeg stanja infrastrukture

U slučaju ako je vaša IT infrastruktura doživjela nekoliko faza nadogradnje, česte promjene osoba koje su vodile brigu o njoj, potrebna je izrada detaljne dokumentacije i analize trenutnog stanja infrastrukture.

Kvalitetno izrađena dokumentacija nužna je za učinkovito upravljanje resursima te čini temelj za daljnju nadogradnju informacijskog sustava.

Pomoći ćemo Vam detektirati postojeće stanje i savjetovati vas o uspostavi kvalitetne infrastrukturne osnove koja je neophodna u svakoj uspješnoj organizaciji.

Analiza i revizija postojećih poslovnih procesa u IT-u

Jesu li svi poslovni procesi vezani za IT u organizaciji uredno posloženi po vodećim preporukama i standardima? Je li vrijeme za analizu i optimizaciju procesa?

Na žalost, nije moguće jednom uspostavljene procese smatrati trajnim rješenjem jer se oni ponašaju kao živo tijelo. Konstantna osvježavanja preporuka i standarda iznimno su važna zbog optimizacije resursa koja rezultiraju dugoročno smanjenim troškovima.

Nije jednostavan proces samostalno analizirati i optimizirati sustave. Ako organizacija funkcionira po davno određenim uspostavljenim principima teško je učiniti iskorake u promjeni procesa.

Analiza ugovora o nabavci i održavanju IT opreme

Postojeći ugovori koje imate s IT tvrtkama zadovoljavaju vaše potrebe? Jesu li ugovori optimalni, možete li dobiti veću vrijednost za vaš novac? Kriju li se u ugovorima neželjene stavke, koje skrivaju potencijalni problem?

Neovisno o tome bavili li se vaša tvrtka ili ne informacijskim tehnologijama, česti su slučajevi kada nam nedostaje specifičnih znanja, iskustva odnosno ljudskih resursa koji su u stanju jasno detektirati i definirati potrebe organizacije prema vanjskim dobavljačima i izvođačima. Kada ugovori budu zaključeni, često dolaze do izražaja mnogobrojni propusti i potreba za jasnijim definiranjem ugovorenih obveza.

Nakon što upoznamo vašu organizaciju pomoći ćemo Vam u definiranju ključnih potreba i optimizaciji ugovora s IT tvrtkama.